18 januari 2016

Geschiedenis

papuaJan Sjoerd en Coby hebben een veelzijdig, rijk leven als zendelingen achter de rug. Ze begonnen al jong in de dienst van de Heer Jezus. Tijdens de eerste drie jaar van hun relatie besteedden ze samen veel tijd aan evangelisatie, jeugdkringen en Bijbelstudies. Zo trokken ze in 1964 en 1965 met paard en wagen al evangeliserend in Nederland rond.

Papua New Guinea
Na hun bruiloft in 1966 vertrokken ze naar Australië om daar te gaan werken onder de organisatie van T.L. Osborn. Na een jaar gingen ze naar een eiland in het Noord-Oosten van Australië: Thursday Island, waar ze veel grote en spectaculaire genezingen zagen en veel mensen tot Jezus kwamen. Tijdens een maand in Papua New Guinea ervoer Jan Sjoerd de stem van God die hem riep voor dit land. Veertien jaar lang werkten zij vervolgens in Papua New Guinea. Ze pionierden er gemeenten, maakten veel tochten het ruige binnenland in, hielpen drie Bijbelscholen te stichten en zagen een groot werk ontstaan en tot bloei komen. Hun drie zonen, Mark, Stephen en Daniel werden hier geboren.

IMG_0251Japan, Australië en Nederland
Na een verlofperiode van een jaar, vertrok het gezin naar Japan, waar Jan Sjoerd vier jaar lang de leiding had van een zendingswerk. Vervolgens volgden zes jaren als voorgangersechtpaar in Australië. Eind 1992 kwamen zij terug in Nederland, waar zij zes jaar binnen de Beréa gemeenten in Haarlem en Amsterdam werkten. Daaropvolgend waren zij van 1998 tot 2009 senior voorgangers van Evangelisch Centrum Europoort.

Nadat Jan Sjoerd zijn functie als senior voorganger van Evangelisch Centrum Europoort had overgedragen aan Daniël Renger, werd hij vrijgezet om in nauwe verbondenheid met de Europoort uit te gaan als zendeling in binnen- en buitenland. Dat is hij gaan doen vanuit Stichting Barnabas.